Maaskant prijst tegenstander: 'Echt een goede ploeg, eigenlijk een Eredivisie-ploeg'

Maaskant prijst tegenstander: 'Echt een goede ploeg, eigenlijk een Eredivisie-ploeg'

25-05-2015 19:21

NAC Breda blijft in de race voor handhaving in de Eredivisie. Vrijdag klopten de Brabanders VVV-Venlo in de halve finale van de play-offs voor promotie/degradatie. Trainer Robert Maaskant was na afloop erg tevreden over de prestatie van zijn team. 

NAC had het in de eerste helft lastig met de tegenstander uit Limburg, maar na de pauze was het krachtsverschil groot tussen beide ploegen. "Ik ben over beide helften tevreden. In de eerste helft hebben we gedaan wat we wilden, en daardoor ook goede kansen gecreëerd. In de tweede helft hebben we het afgemaakt zoals wij dat kunnen", aldus Maaskant voor de camera van FOX Sports. 

"Ik vind dat mijn spelers vandaag een zeer goede focus hebben gehad. We hebben een paar prachtige goals gemaakt, het had nog meer kunnen zijn dan 3-0. Ook complimenten voor VVV, zij hebben het ons echt moeilijk gemaakt. We zijn nu een stap verder en we richten ons volledig op die twee wedstrijden tegen Roda."

Maaskant is op de hoogte van de kwaliteiten van Roda. "We hebben ze gezien natuurlijk. Dat is echt een goede ploeg, eigenlijk een 'Eredivisie-ploeg'. Ze hebben bijvoorbeeld PSV uitgeschakeld in de beker, maar ze zijn ook wisselvallig. Daar gaan we op ons focussen. We moeten zorgen dat we er klaar voor zijn."