Vitesse heeft nieuw goudhaantje: Een speler die een heel grote stap kan maken
"Toen ik hier kwam, zei iedereen tegen mij 'met hem kun je niet praten'"

Vitesse heeft nieuw goudhaantje: "Een speler die een heel grote stap kan maken"

30-05-2015 09:30

Met Valeri Qazaishvili heeft Vitesse een goudhaantje in handen. Het duurde even voordat de Georgiër zich volledig aan Nederland had aangepast, maar dit seizoen ziet de Eredivisie de kwaliteiten van de Georgiër.

Ook Peter Bosz licht de 22-jarige Qazaishvili uit. "Ik vind dat een heleboel jongens zich geweldig hebben ontwikkeld. Iedereen heeft het terecht over Bertrand Traoré en Davy Pröpper, maar kijk ook eens naar Valeri Qazaishvili", stelt de Vitesse-coach in De Telegraaf. "De grootste stap heeft hij gemaakt buiten het veld.

"Toen ik hier kwam, zei iedereen tegen mij 'met hem kun je niet praten, die jongen spreekt geen woord Engels'. Hij blijkt echter vloeiend Engels te spreken. Vako is alleen een heel verlegen, introverte jongen en niemand sprak met hem. Inmiddels is hij gaan praten en weten we ook wat voor stem hij heeft."

Landgenoot Guram Kashia vindt dat de maker van elf doelpunten meer aandacht verdient, maar van Bosz hoeft dat niet zo. "Geef hem maar niet te veel aandacht, anders is hij straks ook nog weg. Ik verwacht nog niet dat we hem deze zomer al kwijtraken, maar hij is wel een volgende speler die een heel grote stap kan maken."