Opvallend gerucht in Engeland: 'McClaren maakt van Promes topprioriteit'
International is zestien miljoen euro waard

Opvallend gerucht in Engeland: 'McClaren maakt van Promes topprioriteit'

08-06-2015 19:25
2

Quincy Promes kan een jaar na zijn verrassende transfer naar Spartak Moskou weer een stap maken. Newcastle United is de nieuwste club die aan de aanvaller wordt gelinkt.

De interesse uit het noorden van Engeland heeft alles te maken met Steve McClaren, die zo goed als zeker de managersfunctie op St. James' Park gaat bekleden. De speler en trainer kwamen elkaar in het seizoen 2012/2013 al tegen bij FC Twente, maar Promes was toen nog niet doorgebroken.

Wedden

Meer odds

McClaren heeft volgens Clubcall echter uitstekende herinneringen aan de aanvaller, die vorig jaar een transfer naar Rusland verdiende. Na de interesse van onder meer Valencia en Atlético Madrid lonkt nu Engeland. McClaren mag bij zijn komst een verlanglijstje indienen en bovenaan prijkt de naam van Promes.

Twente kreeg een jaar geleden ruim twaalf miljoen euro voor de 23-jarige international van Oranje, die er waarschijnlijk niet goedkoper op is geworden. Newcastle moet rekening houden met een vraagprijs van zeker zestien miljoen euro. In 28 optredens voor Spartak was Promes goed voor dertien goals.

Bij Newcastle spelen reeds vier Nederlanders: Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong. Ook Marco van Ginkel, die afgelopen seizoen door Chelsea werd verhuurd aan AC Milan, wordt gevolgd door The Magpies.