Vorig jaar wilde ik weg bij Feyenoord, toen mocht ik niet. Nu wil ik niet
"Soms gebeuren er dingen die je van standpunt doen veranderen"

"Vorig jaar wilde ik weg bij Feyenoord, toen mocht ik niet. Nu wil ik niet"

24-06-2015 11:15
6

Tonny Vilhena bevestigt woensdag zijn voornemen om Feyenoord trouw te blijven. De middenvelder is ondanks een contract dat volgend seizoen afloopt, niet van plan om De Kuip te verlaten.

''Ik wil pas weg met een goed gevoel en dat ik heb ik aan vorig seizoen niet overgehouden", zegt Vilhena in Voetbal International. ''Ik hoef dus helemaal niet weg. Vorig jaar wilde ik, toen mocht ik niet. Misschien mag ik nu wel, maar nu wil ik niet."

De twintigjarige jeugdinternational erkent dat er nog een reden is om in Nederland te blijven, hij wil namelijk dicht bij zijn ernstig zieke moeder zijn. "Soms gebeuren er dingen die je van standpunt doen veranderen. Je hebt het leven niet in de hand", aldus Vilhena, die ook uitkijkt naar de samenwerking met Giovanni van Bronckhorst.

"Een nieuwe trainer die mij kent, dat is fijn", zegt Vilhena, die niet rouwig zal zijn om het vertrek van Fred Rutten. De jongeling was zelfs verbijsterd dat de vertrokken oefenmeester in hem een linksback zag. ''Ik denk echt dat hij (Van Bronckhorst, red.) een goede trainer kan worden, ik voel dat er kansen gaan komen."

Vilhena werd al in verband gebracht met Fiorentina en Southampton. Zijn contract loopt nog door tot 2016, waardoor Feyenoord bij een langer verblijf absoluut tot verlenging wil overgaan. Lukt dat niet, dan dreigt volgend jaar een transfervrije uittocht.