Van Gaal bindt man van ruim twintig miljoen: Een alleskunner, en nog steeds jong
"Dit is een geweldige club"

Van Gaal bindt man van ruim twintig miljoen: "Een alleskunner, en nog steeds jong"

29-06-2015 20:09
1

Louis van Gaal kan de komende jaren blijven beschikken over Phil Jones. De verdediger van Manchester United heeft maandag een nieuw contract getekend.

Jones ligt daardoor tot de zomer van 2019 vast op Old Trafford. De 23-jarige mandekker maakte in 2011 zijn United-debuut, kort nadat hij voor meer dan twintig miljoen euro was overgekomen van Blackburn Rovers. Sindsdien kwam hij 128 keer in actie voor Manchester United.

"We zijn heel blij dat Phil een nieuw contract heeft getekend. Mooi", kraait Louis van Gaal op de clubsite. "Hij is een getalenteerde voetballer, een alleskunner die op verschillende posities uit de voeten kan. En hij is nog steeds jong en in ontwikkeling. De laatste jaren heeft hij de nodige wedstrijden gemist door blessures, maar ik was onder de indruk van zijn professionaliteit in die periodes."

Jones, wiens verbintenis over een jaar zou aflopen, is logischerwijs in de wolken. "Een nieuw contract, mooier kan bijna niet. Ik heb ontzettend genoten van de afgelopen jaren bij Manchester United. Dit is een geweldige club. Ik wil de manager en technische staf bedanken voor hun support."