FC Groningen pakt uit met presentatie van Linssen en PSV-verdediger
Groningen rondt transfers af

FC Groningen pakt uit met presentatie van Linssen en PSV-verdediger

30-06-2015 17:08
8

FC Groningen heeft zich dinsdag verzekerd van twee aankopen. Bryan Linssen en Abel Tamata gaan met de noorderlingen de Eredivisie en Europa League in.

Dat meldden de Groningers dinsdagmiddag in De Euroborg op een speciaal belegde persconferentie. Linssen komt over van Heracles Almelo, terwijl Abel Tamata verrassend de overstap vanuit Eindhoven maakt. De linksback van PSV stond al wel op de transferlijst bij de kampioen.

De komst van Linssen zat er al even aan te komen, maar de naam van Tamata is nieuw. De linksback maakt transfervrij de overstap naar het Noorden, waar hij zo goed als zeker een basisplaats kan opeisen. Tamata behoorde de afgelopen vier seizoenen tot de hoofdmacht van PSV, maar onder Phillip Cocu kon hij niet langer rekenen op speelminuten.

Zowel Tamata als Linssen is 24 jaar oud. De twee hebben dinsdagmiddag een medische keuring ondergaan, maar het is niet bekend voor hoelang ze zijn gebonden. De auto met daarin Linssen en Tamata kwam op weg van het ziekenhuis naar De Euroborg in de finale terecht.