Gudelj en Vejinovic niet voor niets nieuw: 'Geen doelpuntenmachines'
'We kunnen daar wel tot in de eeuwigheid blijven vasthouden'

Gudelj en Vejinovic niet voor niets nieuw: 'Geen doelpuntenmachines'

01-07-2015 11:35

Ajax en Feyenoord haalden tot op heden de grootste vissen binnen op de Nederlandse transfermarkt, met Nemanja Gudelj en Marko Vejinovic. Pierre van Hooijdonk kijkt niet op van die keuzes.

Ajax nam Gudelj over van AZ, terwijl Vejinovic Vitesse verruilde voor Feyenoord. Van Hooijdonk vindt het niet gek dat de twee clubs voor scorende middenvelders hebben gekozen. 'We kunnen wel tot in de eeuwigheid blijven vasthouden aan de speelwijze met vleugelaanvallers, maar een coach moet vooral kijken naar het beschikbare materiaal', schrijft Van Hooijdonk in zijn column voor Voetbal International.

'Bij het aankoopbeleid van sommige Nederlandse topclubs zie je deze zomer al dat ze rekening houden met het feit dat ze geen doelpuntenmachines in de spits hebben staan', vervolgt de oud-spits. 'Vejinovic was met goals en assists belangrijk voor Vitesse en zal dat ook bij Feyenoord zijn. Voor Gudelj gold bij AZ hetzelfde: en ook van hem verwacht ik dat hij die lijn bij zijn nieuwe club, Ajax, gaat doortrekken.'