'Ruiter kan FC Utrecht verruilen voor gewenst avontuur in buitenland'
Doelman is gewild

'Ruiter kan FC Utrecht verruilen voor gewenst avontuur in buitenland'

01-07-2015 16:12
3

Robbin Ruiter vervolgt zijn loopbaan mogelijk in Griekenland. AEK Athene heeft zijn oog laten vallen op de doelman van FC Utrecht.

Dat meldt Voetbal International dinsdag. De Griekse club zou al een lijntje hebben uitgegooid naar de 28-jarige Ruiter, die openstaat voor het buitenlandse avontuur. AEK promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau na een kortstondige afwezigheid.

Ondanks de financiële malaise in Griekenland heeft de club zich voorgenomen om de selectie van een flinke geld- en kwaliteitinjectie te voorzien. Ruiter moet één van de pijlers onder het 'nieuwe AEK' worden. Het eerste contact met diens zaakwaarnemer is inmiddels gelegd.

Utrecht kan binnen nu en een paar dagen een officieel bod verwachten, schrijft het weekblad. Ruiter zal echter niet zonder slag of stoot vertrekken, gezien zijn contract die tot de zomer van 2017 loopt.

Naast AEK Athene wordt PAOK Saloniki met de goalie in verband gebracht, terwijl Southampton ook geïnteresseerd was. Ronald Koeman liet de keuze echter op Maarten Stekelenburg vallen.