Go Ahead lachende derde na knappe remise: 'Hoezo slecht voor de ranking?'
Go Ahead speelde met 1-1 gelijk donderdagavond

Go Ahead lachende derde na knappe remise: 'Hoezo slecht voor de ranking?'

02-07-2015 22:31
10

Go Ahead Eagles kwam donderdagavond goed voor de dag in de voorronde van de Europa League. De club uit Deventer deed het prima tegen de Hongaarse vice-kampioen Ferencváros (1-1). Preses Edwin Lugt kon het na afloop niet laten om de critici van repliek te dienen. 

De Jupiler League-club kon voor aanvang van de Europese ontmoeting op weinig vertrouwen rekenen vanuit de voetbalwereld. De deelname van Go Ahead aan het Europese toernooi zou Nederland vooral kostbare punten kosten op de UEFA-ranglijst. 'Zo, dat is in ieder geval al 1 punt meer dan FC Utrecht vorig jaar. Hoezo slecht voor de Nederlandse ranking? ;-)', aldus Lugt via zijn Twitter-account. 

'Hoe dan ook: geweldig resultaat voor zo'n jonge ploeg die net bij elkaar is. En de steun vanaf de tribunes was weer als vanouds. Trots!', besluit hij. Lugt doelt overigens op een Europese ontmoeting die FC Utrecht in de zomer van 2013 afwerkte. Toen werd de club door de semi-profs van het Luxemburgse FC Differdange uit de voorronde van de Europa League geknikkerd.