NAC Breda presenteert oude bekende: 'Daar ben ik speciaal voor teruggekomen'
Contract voor één jaar, optie voor twee extra seizoenen

NAC Breda presenteert oude bekende: 'Daar ben ik speciaal voor teruggekomen'

04-07-2015 18:17

Danny Verbeek keert terug in het shirt van NAC Breda. De Brabantse Jupiler League-club maakt zaterdag bekend dat het met de vleugelaanvaller een verbintenis voor één seizoen is overeengekomen. Promoveert NAC komend jaar naar de Eredivisie, dan heeft de formatie de optie om het verblijf van Verbeek met twee seizoenen te verlengen. 

Eerder deze week werd bekend dat de linkspoot een aanbieding van onder meer Excelsior had afgeslagen. Verbeek speelde in de seizoenen 2012/2013 en 2013/2014 ook al voor NAC, toen op huurbasis. 

"Ik heb mijn tijd bij NAC als zeer bijzonder ervaren en heb er nooit een geheim van gemaakt, dat ik graag naar Breda terug wilde keren. Ik ben speciaal teruggekomen om met NAC promotie te bewerkstelligen", zegt de dribbelaar op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. 

"Danny is een voetballer en een persoon die perfect past bij het spel en de cultuur van NAC Breda", legt trainer Robert Maaskant uit. "Hij kent de club, weet wat er van hem gevraagd wordt en past in het spel wat wij voor ogen hebben. Het spreekt voor hem dat hij de keuze voor NAC maakt terwijl ook andere opties waren. Het toont zijn gretigheid om deze club er bovenop te helpen."

Verbeek (24) werd in 2012 door Standard Luik overgenomen van FC Den Bosch. De Belgen verhuurden hem aan NAC en stalden hem vorig seizoen bij FC Utrecht. Daar kampte de linkspoot met het nodige blessureleed.