ADO-aanvaller aast op eerlijke kans: '4-4-2 is het beste, ben geen aanspeelpunt'
"Een laatbloeier dus"

ADO-aanvaller aast op eerlijke kans: '4-4-2 is het beste, ben geen aanspeelpunt'

07-07-2015 13:36

Het kan snel gaan in de voetballerij. Daar kan Giovanni Korte over meepraten. De aanvaller van ADO Den Haag werd pas als A-junior van GDA ontdenkt. Een droom om profvoetballer te worden kwam plotseling uit en naar eigen zeggen is hij helemaal klaar voor zijn kans bij ADO.

"Een laatbloeier dus, maar ik maakte in de A1 van ADO Den Haag meteen 21 goals", herinnert hij zich in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Toen kwam een droom uit, want ik kreeg een contract. Eigenlijk uit het niets." De kleine aanvaller is terug in Den Haag na een verhuurperiode aan FC Dordrecht. "Dat raad ik iedereen aan. Als jonge speler moet je minuten maken, ervaring opdoen."

Trainer Henk Fraser gaf eerder al aan dat Korte eigenlijk te klein is om de rol van spits te vertolken. Korte geeft zijn trainer een gratis tip. "Ik moet in de diepte worden gezocht, want ben geen aanspeelpunt. In een 4-4-2-stysteem voel ik me het beste, maar aan de zijkanten ging het bij Dordrecht ook prima. In het eerste seizoen kwam ik vanaf links en maakte ik er zeventien. Vorig jaar had ik de pech dat ik geblesseerd was."

In Den Haag heef hij nog een eenjarig contract. "Ik voel me goed, merk steeds meer dat ik het niveau van de Eredivisie aankan, ook op de training. Mijn doel is om me te laten zien. Het is nu een kwestie van doorzetten."