'Ex-Tukker Douglas maakt transfer: blut FC Twente pikt graantje mee'
Braziliaan staat op het punt naar Portugal te verkassen

'Ex-Tukker Douglas maakt transfer: blut FC Twente pikt graantje mee'

15-07-2015 15:45
6

Douglas gaat Dinamo Moskou definitief verruilen voor Sporting Portugal. Diverse media melden woensdag dat de Russische werkgever van de Braziliaan een akkoord heeft bereikt over een transfer van twee miljoen euro. 

De oud-speler van FC Twente liet al diverse malen doorschemeren dat hij het mooi vond geweest bij Dinamo. Douglas (27) werd in verband gebracht met onder meer 1.FC Köln en Trabzonspor, maar het wordt dus Portugal voor de boomlange rechtspoot. 

De Braziliaan, die ook beschikt over een Nederlands paspoort, moet zelf nog tot een akkoord komen met Sporting. Douglas droeg zes jaar lang het shirt van FC Twente. Hij arriveerde in 2007 in Enschede en speelde 160 Eredivisieduels in het shirt van de Tukkers. In 2010 werd hij met zijn club kampioen van Nederland. 

De transfer van de stopper levert het financieel noodlijdende Twente naar verluidt een leuk extraatje op. Bij de verkoop van Douglas aan Dinamo Moskou schijnt de eredivisionist te hebben bedongen dat het een percentage ontvangt van een toekomstige transfersom. De hoogte van dat percentage is onbekend.