FC Groningen zwaait weer sleutelfiguur uit: Het was heel speciaal
"Voetbal is eigenlijk maar bijzaak in het leven"

FC Groningen zwaait weer sleutelfiguur uit: "Het was heel speciaal"

29-07-2015 17:09
3

Maikel Kieftenbeld heeft woensdag afscheid genomen van FC Groningen. Na vijf seizoenen in De Euroborg neemt de aanvoerder de wijk naar Engeland.

Kieftenbeld gaat spelen voor Birmingham City, dat uitkomt in het Championship. Woensdag nam hij afscheid van de spelers en technische staf van Groningen. "Het was heel speciaal. Ik heb hier toch vijf jaar rondgelopen", zegt de middenvelder, die eerder uitkwam voor Go Ahead Eagles, tegen RTV Noord.

De 25-jarige Kieftenbeld is al in Birmingham geweest en was onder de indruk. "Het zag er allemaal heel mooi uit. Precies zoals ik me dat had voorgesteld. Het is ook als een soort film, een beetje onwerkelijk. Ik wilde dit al van kinds af aan."

De bekerwinst van Groningen, inmiddels ruim twee maanden geleden, wordt door Kieftenbeld gezien als het hoogtepunt in zijn carrière. "Maar voetbal is eigenlijk maar bijzaak in het leven. Ik heb hier veel mensen leren kennen, die ik altijd zal blijven zien en spreken en dat is me veel meer waard."

Kieftenbeld is het tweede sleutelfiguur dat deze zomer afscheid neemt van FC Groningen. Tjaronn Chery vertrok naar Queens Park Rangers, terwijl er ook nadrukkelijk wordt getrokken aan Eric Botteghin. Feyenoord hoopt de Braziliaan los te weken.