Aston Villa smijt met Benteke-miljoenen: spits en middenvelder gepresenteerd
Adebayor moet snel volgen

Aston Villa smijt met Benteke-miljoenen: spits en middenvelder gepresenteerd

31-07-2015 18:26

Aston Villa Villa heeft vrijdag aanwinst acht en negen voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Jordan Veretout (foto) en Rudy Gestede komen over van respectievelijk FC Nantes en Blackburn Rovers. 

Voor de Franse spits Gestude betaalt Villa naar verluidt zo'n acht miljoen euro. Hij tekende een contract voor vijf jaar in Birmingham. "Ik ken Rudy al sinds hij bij Cardiff City speelde en hij is altijd een speler geweest die ik bewonderde", vertelt manager Tim Sherwood op de website van zijn club. Hij is zeker iemand die eenvoudig scoort." Afgelopen jaar was Gestude in het Championship goed voor twintig treffers.

Ook aanvallende middenvelder Veretout gaat aan de slag bij Villa, dat onlangs Christian Benteke voor ruim veertig miljoen euro verpatste aan Liverpool en dus genoeg geld te besteden heeft. De 22-jarige rechtspoot tekende evenals Gestude voor vijf jaar in de Premier League.  "Hij is een opwindende, jonge speler", aldus Sherwood over de jeugdinternational.  "Hij staat hoog aangeschreven in Frankrijk." Veretout kostte ongeveer tien miljoen euro. 

Eerder versterkte Villa zich ook met onder meer Jordan Amavi, Idrissa Gueye en Jordan Ayew. Binnen enkele dagen hopen Sherwood en co. bovendien de komst van Emmanuel Adebayor (Tottenham Hotspur) af te ronden.