'Ontevreden Advocaat krijgt zijn zin: Franse middenvelder snel gepresenteerd'
Middenvelder speelde 22 keer voor Frankrijk

'Ontevreden Advocaat krijgt zijn zin: Franse middenvelder snel gepresenteerd'

01-08-2015 12:41

Eerder deze week uitte Sunderland-manager Dick Advocaat zijn zorgen over het gebrek aan transferactiviteit bij The Black Cats. De Nederlandse trainer wordt nu op zijn wenken benieuwd. Yann M'Vila wordt aanwinst nummer vijf. 

Volgens het toonaangevende L'Equipe is Sunderland er zo goed als uit met Rubin Kazan, de Russische werkgever van de Franse middenvelder. Of M'Vila gehuurd wordt van Rubin of definitief de overstap maakt naar het Stadium of Light, is nog niet duidelijk. 

De 25-jarige M'Vila gold enkele jaren geleden als één van de grootste talenten van de Ligue 1. De 22-voudig international maakte in 2013 de opvallende overstap naar Rusland. Afgelopen seizoen strikte Internazionale de controleur op huurbasis, maar na een halfjaar kwam er al een einde aan die samenwerking. M'Vila werd teruggestuurd naar Rubin. Nu gloort er voor hem dus een nieuwe kans in een topcompetitie. 

Sunderland haalde deze zomer onder meer Jeremain Lens (Dynamo Kiev) en Younes Kaboul (Tottenham Hotspur) naar Noord-Engeland. Advocaat denkt dat hij nog zeker twee á drie extra aankopen nodig heeft voor het nieuwe Premier League-seizoen, dat volgende week van start gaat.