Arsenal laaiend enthousiast over 'pikante aankoop': Lijkt beetje op Van der Sar
"Chelsea was er toen als de kippen bij"

Arsenal laaiend enthousiast over 'pikante aankoop': "Lijkt beetje op Van der Sar"

01-08-2015 14:35
2

Arsène Wenger, de trainer van Arsenal, is laaiend enthousiast over Petr Cech. De sluitpost maakte deze zomer na elf seizoenen bij Chelsea de pikante overstap naar The Gunners.

"We wilden hem al hebben voor hij naar Chelsea ging", verklapt de Franse trainer op de clubsite. Destijds stond de routinier nog tussen de palen bij Stade Rennes. "De zoon van een van mijn assistenten zat bij hem in het team. Ik wist dus allang van het bestaan van Cech af, maar Chelsea was er toen als de kippen bij. Hij is kwalitatief uitstekend, is lenig en heeft een prima lengte. Toen al was duidelijk dat hij gemaakt was voor de Premier League."

"Hij lijkt een beetje op Van der Sar", legt Wenger uit. "Die ging ook op latere leeftijd van Fulham naar Manchester United. Ik zou niet weten waarom Cech niet, evenals Van der Sar destijds, nog flink wat jaren mee zou kunnen. Hij leeft voor zijn vak en traint prima."

Met Cech heeft Wenger een 'grote vis' beet. De 33-jarige doelman wil van stoppen nog lang niets weten. De Tsjechische goalie heeft in Noord-Londen zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract.