Cech leidt Arsenal en Wenger naar zoete zege en eerste prijs van het seizoen
1-0 op Wembley

02-08-2015 17:50
2

De eerste prijs van het seizoen in Engeland is een prooi voor Arsenal. Chelsea werd in de strijd om de Community Shield met 1-0 verslagen door de manschappen van Arsène Wenger.

Alex Oxlade-Chamberlain kroonde zich op Wembley tot de matchwinner. Na 24 minuten kapte de Arsenal-middenvelder naar binnen en mikte de bal hoog in de lange hoek. Chelsea klopte in het resterende uur hardhandig op de deur, maar een gouden kans was niet aan Eden Hazard besteed.

De eerste prijs van het seizoen is daardoor een prooi voor Arsenal, dat uitstekende verdedigde in de tweede helft. De overwinning smaakte extra zoet voor Arsène Wenger en Petr Cech.

De Franse manager van Arsenal had tot zondag in zijn loopbaan nog nooit gewonnen van aartsrivaal José Mourinho. Bij de veertiende poging was het eindelijk raak. Petr Cech had daar een belangrijk aandeel in. De doelman, die deze zomer Chelsea voor Arsenal verruilde, was negentig minuten lang zéér betrouwbaar en tikte een vrije trap van Oscar geweldig uit de bovenhoek.