Twente-aanwinst kiest voor 99: Iedereen vond dat het teveel druk gaf
"Het was een goede wedstrijd"

Twente-aanwinst kiest voor 99: "Iedereen vond dat het teveel druk gaf"

02-08-2015 22:58

FC Twente hoopt veel plezier te gaan beleven aan Michael Olaitan. De start van de Nigeriaanse huurling was zondag veelbelovend: in de oefenwedstrijd tegen Schalke 04 was de invaller goed voor de gelijkmaker (1-1).

Olaitan deed een helft mee in Gelsenkirchen. "Het was een goede wedstrijd en een duel dat ons helpt in het proces om ons klaar te stomen voor de start van de competitie. Ik zie mezelf graag in dit team spelen", reageert hij op de website van zijn nieuwe club. "Op deze manier heb ik aan mijn teamgenoten kunnen wennen. We hebben een goed resultaat geboekt tegen een grote ploeg, maar we moeten wel hard blijven werken."

De lange spits kwam deze week over van Olympiakos en keert maandag terug naar Griekenland om de benodigde papieren op orde te maken. Twente heeft een optie tot koop opgenomen in het huurcontract. "Alles was natuurlijk nieuw voor mij en ook aan het systeem in Nederland moest ik wennen. Maar de trainer heeft mij goed voorbereid. Het was voor mij persoonlijk een wedstrijd die goed genoeg was voor het moment waar we zitten in de voorbereiding."

Het rugnummer van Olaitan deed zondagmiddag de nodige wenkbrauwen fronsen. Hij draagt bewust 99, zijn geluksnummer. "Drie jaar geleden was er een bekende speler bij mijn club Veria FC die dit nummer droeg. Hij besloot toen te stoppen en is directeur geworden. Iedereen vond dat het nummer teveel druk met zich mee zou brengen. Toen heb ik tegen hem gezegd dat ik zijn nummer zou dragen en zijn doelpuntenrecord zou verbreken. Dat is mij ook gelukt. Sindsdien is het mijn geluksnummer."