Opvallende transfer voor Heerenveen: 'Hoe die Italianen in Friesland belanden...?'
Atalanta betaalde ongeveer 1 miljoen

Opvallende transfer voor Heerenveen: 'Hoe die Italianen in Friesland belanden...?'

03-08-2015 10:29

Plots was daar de overstap van Marten de Roon naar Atalanta Bergamo. De Serie A-formatie betaalde een kleine één miljoen euro voor de sc Heerenveen-captain. De Roon (24) stond zelf ook te kijken van zijn bliksemtransfer. 

"Ik was positief verrast, ja", vertelt de middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk weet je dat er tijdens wedstrijden veel scouts zitten, maar de laatste twee seizoenen ben ik weinig in verband gebracht met andere clubs."

De interesse vanuit Italië speelde wel degelijk al enige maanden. "Atalanta heeft tien wedstrijden van Heerenveen bijgewoond. Ook clubeigenaar Antonio Percassi zag mij spelen. Hij wilde me per se hebben en dat heeft me gestreeld. Hoe zo’n Italiaanse delegatie in Friesland belandt? Ik geloof dat mijn zaakwaarnemer mijn naam een keer liet vallen."

De Roon, voorheen ook speler van Sparta, maakte in de voorbereiding al twee goals voor Atalanta. Hij ontving lovende woorden van trainer Edoardo Reja. "Dat geeft vertrouwen. Op het middenveld is er concurrentie, maar we ontlopen elkaar niet veel. De kans dat ik ga spelen, is zeker aanwezig."