De Boer hoopt dat Ajax-spelers wijzer zijn: Hij is bereid om te beginnen
"De gesprekken die we hebben gevoerd"

De Boer hoopt dat Ajax-spelers wijzer zijn: "Hij is bereid om te beginnen"

03-08-2015 14:26
13

Ajax moet zich dinsdagavond ten koste van Rapid Wien zien te plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. Frank de Boer hoopt en denkt dat zijn spelers hebben geleerd van het 2-2 gelijkspel in Oostenrijk.

De Amsterdammers gaven een marge van twee doelpunten uit handen, ondanks dat Rapid een halfuur voor het einde met tien man kwam te staan. "We hebben goed gesproken over afgelopen week. Wat wordt gevraagd tegen tien man en keuzes die je in het veld maakt", aldus De Boer op de persconferentie. "Ik heb het gevoel dat de jongens hebben geleerd van vorige week en de gesprekken die we hebben gevoerd."

De trainer wijt de terugval van zijn ploeg in de slotfase deels aan de vermoeiende laatste weken voor de start van het nieuwe seizoen. "In Wenen ging de intensiteit in ons spel na zeventig minuten omlaag. Dat heeft ook te maken met de voorbereiding."

Ajax neemt het met dezelfde achttien spelers op tegen Rapid Wien. Het is afwachten hoe de basis eruit ziet, maar De Boer lijkt niet te gaan verrassen. Viktor Fischer was vorige week nog niet fit genoeg, maar kan inmiddels starten. " Fischer zou zestig minuten zeker aankunnen. Hij is bereid om te beginnen. Maar dat is hij altijd."