'De Boer voert wijziging door en maakt elftal van Ajax nog jonger dan vorige week'
Ajax weer jonger door wijziging in basis

'De Boer voert wijziging door en maakt elftal van Ajax nog jonger dan vorige week'

04-08-2015 08:35
14

Ajax neemt het dinsdagavond op tegen Rapid Wien. Na het gelijkspel in de heenwedstrijd (2-2) zijn de Amsterdammers vastbesloten om in eigen huis - wederom met een jong team - een goed resultaat neer te zetten. Het basiselftal van Frank de Boer wijzigt waarschijnlijk op één plek.

De Boer is volgens De Telegraaf van plan om niet met Nemanja Gudelj (23), maar met Viktor Fischer (21) te starten. De linksbuiten kan ongeveer een uur spelen, meldde De Boer op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd. Dat betekent dat Daley Sinkgraven, in het vorige duel de valse linkeraanvaller, weer naar het middenveld verhuist. Zodoende wordt het elftal nog iets jonger dan vorige week.

Gudelj wordt het kind van de rekening en moet plaatsnemen op de bank, denkt het dagblad. Natuurlijk werd er veelvuldig gesproken over het jonge elftal van Ajax. De Boer weerlegde het al slim en doet dat nogmaals in de ochtendkrant: "Je kijkt ook gewoon of het exceptionele talenten zijn of niet. Dan neem je daar wel eens een risico in."

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Milik en Fischer.