'Zakelijk' Feyenoord slijt teleurgestelde Boëtius: Ik miste dat gewoon
"Ik ben niet iemand die praat over andere clubs"

'Zakelijk' Feyenoord slijt teleurgestelde Boëtius: "Ik miste dat gewoon"

04-08-2015 09:10
3

Jean-Paul Boëtius gaat een nieuwe start maken bij FC Basel. De flankaanvaller laat Feyenoord, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot, achter zich om in Zwitserland aan de slag te gaan.

Boëtius leek bij Feyenoord niet aan spelen toe te komen, ook al kon hij zijn in 2016 aflopende contract verlengen. Dat moest dan wel tegen de voorwaarden van de club uit Rotterdam-Zuid. "Dan wordt het een zakelijke wereld. Dan kiest iedereen voor zijn eigen belang", stelt de jonge aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Fiorentina en Newcastle United hadden naar verluidt ook interesse. "Ik ben niet iemand die praat over andere clubs, want dat heeft geen zin. FC Basel had een duidelijk verhaal, ze wisten alles over mij. De club is al zes jaar op rij landskampioen geworden en in de Champions League verrassen ze steeds weer grote clubs zoals Manchester United en Liverpool. Bovendien hebben al heel veel spelers via Basel een transfer naar een mooie club gemaakt."

"Het is gewoon anders gelopen dan veel mensen hadden voorspeld. Jammer? Ja, natuurlijk. Ik wijs naar niemand, dat heeft geen zin. Maar ik voel dat de tijd is aangebroken om een nieuwe start te maken.'' Het ging tussen Boëtius en Feyenoord niet over geld. "Nee, daar is veel over gezegd en geschreven. Het had vooral met vertrouwen te maken, dat miste ik gewoon."

"Feyenoord is en blijft mijn club. Ik ben er ooit komen binnenwandelen toen ik zes jaar was. Tijdens mijn debuut in de hoofdmacht tegen Ajax scoorde ik in een afgeladen Kuip. Alles leek toen gewoon vanzelf te gaan. Later bleek dat dus niet zo te werken. Ik heb nu voor vier jaar getekend in Basel. Daar moet ik de weg naar boven weer vinden. De voetbalwereld is nog lang niet van mij af", besluit Boëtius.