Ajax reist af naar Tsjechië voor laatste voorronde Europa League
Amsterdammers weten waar ze aan toe zijn

Ajax reist af naar Tsjechië voor laatste voorronde Europa League

07-08-2015 13:08
29

Ajax moet in de play-offs het Tsjechische FK Jablonec voorbij om de groepsfase van de Europa League te bereiken. Dat is vrijdagmiddag uit de loting in het Zwitserse Nyon gekomen.

Jablonec is de nummer drie van het afgelopen seizoen. Het is vooral opmerkelijk dat de ploeg het sterker geachte FC Kopenhagen versloeg in de derde voorronde van de Europa League. Na een 0-1 verlies in eigen huis werd er in Denemarken met 2-3 gewonnen.

De Tsjechische opponent speelt haar wedstrijden in het Střelnice Stadion, dat plaats biedt aan zo'n 6200 toeschouwers. Het stadion is gehuisvest in Jablonec nad Nisou, op zo'n negen uur rijden van Amsterdam. De wedstrijden vinden plaats op 20 augustus en 27 augustus. Later op de vrijdag wordt meer bekend over de exacte speeldata en -tijden.

In het seizoen 2011/12 was Jablonec de tegenstander van AZ, dat toen in de derde voorronde net te sterk was. In het huidige seizoen staat de club met vier punten uit twee wedstrijden op de vijfde plek.

Ajax is veroordeeld tot de play-offs van de Europa League, doordat Rapid Wien dinsdagavond in de return van de derde voorronde van de Champions League met 2-3 te sterk was. Dat was genoeg na de 2-2 in Oostenrijk. Ook AZ kwam vrijdagmiddag uit de kokers uit Nyon. De Alkmaarders moeten naar Roemenië.