Update: John gewoon onder de pannen, club wil Nederlander wél graag kwijt

Update: John gewoon onder de pannen, club wil Nederlander wél graag kwijt

26-08-2015 11:43
7

Benfica wil wel héél graag van Ola John af. Volgens de Portugese sportkrant O Jogo is het nu zo ver gekomen dat de Nederlandse aanvaller uit zijn huurwoning is gezet door de topclub. 

Momenteel brengt de 23-jarige John, die in 2012 van FC Twente naar Portugal verkaste, zijn dagen door in een hotel. Het moge duidelijk zijn dat Benfica de vleugelspits graag zo snel mogelijk wil lozen. De éénvoudig international van Oranje ligt nog twee seizoenen vast bij de club. Zelf lijkt hij niet al te happig te zijn op een transfer. 

Wedden

Meer odds

Vorige maand kwam reeds naar buiten waarom Benfica dolgraag van de dribbelaar af wil. Dat heeft te maken met een merkwaardige constructie met investeringsmaatschappij Doyen Sports. Benfica bezit vijftig procent van de transferrechten van John. De andere vijftig procent, ongeveer zes miljoen euro waard, is in handen van Doyen. Mocht de buitenspeler nóg een seizoen in Lissabon actief blijven, dan is Benfica contractueel verplicht om ook het resterende deel van Doyen over te nemen. Dat komt dus neer op een kostenpost van zes miljoen euro.

Eerder deze zomer zag John een transfer naar Swansea City afketsen. Hij is ook in verband gebracht met onder meer Crystal Palace en PSV. 

Update 12:50: VoetbalPrimeur weet inmiddels dat John niet uit zijn huis is gezet. Wel hoopt de club in de slotweek van de transferperiode John van de hand te kunnen doen.