Cillessen heeft onderonsje met Ajax-publiek: Dat wilde ik duidelijk maken

Cillessen heeft onderonsje met Ajax-publiek: "Dat wilde ik duidelijk maken"

28-08-2015 07:28
14

Jasper Cillessen sleepte Ajax er donderdag doorheen. Hij redde prachtig op een kopbal in duel met FK Jablonec én zag dat de tegenstander uit een strafschop de paal trof. Het treffen eindigde in 0-0, net voldoende voor Ajax.

De gemiste strafschop was voor Cillessen waarschijnlijk het mooiste moment van de avond. De vorige 24 strafschoppen die hij moest proberen te stoppen, gingen allemaal tegen de touwen. "Ik ben blij dat ik van dat gezeur af ben", aldus Cillessen na afloop tegenover De Telegraaf. "De opluchting is heel groot. Maar de volgende strafschop wil ik tegenhouden." Een oerkreet volgde na de gemiste strafschop.

Wedden

Meer odds

"Nee, ik zat er niet aan. Maar ik had hem wel gehad als die bal tussen de palen was gekomen. Maar die schreeuw was vooral omdat ik dacht: dit geven we echt niet meer weg", vervolgde de doelman in het Algemeen Dagblad. In de slotfase bleek dat inderdaad het geval, ook al werd het spannend. Ajax besloot tijd te rekken, tot onvrede van het meegereisde publiek. Cillessen maakte met handgebaren duidelijk dat zij Ajax juist moesten steunen. "Als jonge ploeg hebben we hulp nodig. Dat wilde ik duidelijk maken. We moeten het samen doen." Het werd goed opgepakt en Ajax pakte het benodigde punt.