Tottenham Hotspur rondt Duitse megadeal af en heeft nieuwe vleugelspits binnnen

Tottenham Hotspur rondt Duitse megadeal af en heeft nieuwe vleugelspits binnnen

28-08-2015 11:03

Tottenham Hotspur heeft de komst van Heung-Min Son afgerond. De Zuid-Koreaanse aanvaller van Bayer Leverkusen tekent een vijfjarig contract in Londen. Volgens Duitse en Engelse media betaalt Spurs ongeveer dertig miljoen euro voor de international. 

De 23-jarige Son stond sinds medio 2013 onder contract bij Leverkusen. Twee jaar geleden betaalde Bayer ongeveer tien miljoen voor de toenmalig speler van Hamburger SV. De statistieken van Son over zijn jaren in Duitsland zijn prima te noemen. Bij HSV scoorde de dribbelaar twintig keer in 78 duels, voor Leverkusen maakte hij er 29 in 87 optredens. 

Voor Tottenham voldoende reden om een flinke zak met geld op tafel te leggen voor de Aziaat. Son gaat op White Hart Lane de concurrentie aan met onder meer Nacer Chadli, Andros Townsend en Erik Lamela. Spurs maakt bekend dat de aanwinst pas in actie kan komen wanneer zijn werkvergunning geregeld is. Het is dus nog maar de vraag of hij aanstaande zaterdag, tijdens het competitieduel met Everton, van de partij is.