Applaus in Ajax-kleedkamer: El Ghazi riep 'breaking news, breaking news'

Applaus in Ajax-kleedkamer: "El Ghazi riep 'breaking news, breaking news'"

29-08-2015 07:30
13

Kenny Tete zit in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de aankomende interlands met IJsland en Turkije. De Ajacied kon zijn oren niet geloven toen Anwar El Ghazi het nieuws aan hem vertelde.

"We zaten in de voorbereiding op de training toen Anwar El Ghazi 'breaking news, breaking news' riep en jullie tweet voorlas", wijst Tete naar de tweet van De Telegraaf. Aanvankelijk dacht de rechtsback van Ajax dat hij werd begekt door zijn teamgenoot. "Daarna kwam de teammanager naar me toe en wist ik dat Anwar me niet in de maling nam." Een applaus volgde.

Tete heeft bij Ajax de concurrentiestrijd met Ricardo van Rhijn gewonnen en bij Oranje krijgt hij de voorkeur boven onder meer Daryl Janmaat. "Dat ik nu met jongens als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie mag trainen, zie ik als een beloning voor jaren heel hard werken. De laatste weken is het allemaal in een rap tempo gegaan", beseft Tete, die geen 'toerist' bij Oranje wil zijn. "Ik wil laten zien wat ik in mijn mars heb."