Keeperscarrousel United van start: eerste van drie transfers afgerond

Keeperscarrousel United van start: eerste van drie transfers afgerond

31-08-2015 19:53

Manchester United is Anders Lindegaard (31) definitief kwijt. De club van trainer Louis van Gaal heeft de doelman aan West Bromwich Albion verkocht, zo wordt bevestigd via de officiële kanalen.

De verwachting is dat United op deadlineday liefst drie keepers van de hand doet. Behalve Lindegaard zijn dat ook nog David de Gea en Victor Valdes. Laatstgenoemde deals zijn nog niet officieel, waardoor Lindegaard de eerste van het trio is die de deur op Old Trafford definitief achter zich dichttrekt.

De Deense doelman tekent op The Hawthorns voor twee jaar nadat hij maandag de medische keuring onderging. Bij Manchester United stond hij sinds begin 2011 onder contract. Omdat hij nooit verder kwam dan een rol als tweede doelman, keepte hij niet meer dan 29 wedstrijden (alle competities) voor The Red Devils.

"Sinds ik in Engeland ben, ben ik onder de indruk hoe goed West Brom het in de Premier League doet", vertelt Lindegaard op de website van zijn nieuwe club. "Ik heb een goed gesprek gehad met trainer Tony Pulis. Hij heeft me overtuigd dat dit de juiste club voor me is.