El Ghazi hoorde nog nooit van Eredivisie-legende: Maar 43... dat zijn er veel

El Ghazi hoorde nog nooit van Eredivisie-legende: "Maar 43... dat zijn er veel"

01-09-2015 10:30
18

Anwar El Ghazi heeft dit Eredivisie-seizoen alweer zes doelpunten gemaakt. En dus wordt, zoals bijna ieder jaar bij een goede start van een aanvaller, de Coen Dillen-index er weer bijgepakt.

Dillen maakte als spits van PSV in het seizoen 1956/57 liefst 43 doelpunten, een record dat nog altijd overeind staat in de Eredivisie. El Ghazi loopt voor op de legendarische goaltjesdief, daar Dillen in de eerste vier wedstrijden van het seizoen slechts één keer scoorde.

El Ghazi heeft echter geen idee wie de legendarische topscorer van de Eredivisie is. "Ik heb nog nooit van hem gehoord, maar 43... dat zijn er wel heel veel", zegt de aanvaller in het Algemeen Dagblad.

Dat El Ghazi aan een vliegende start bezig is bewijst de geschiedenis wel. Slechts negen spelers maakten meer doelpunten in de eerste vier competitiewedstrijden van het seizoen dan de Ajacied. Dat waren Marco van Basten, Dennis Bergkamp (Ajax), Pierre Kerkhoffs (SC Enschede), Shota Arveladze (AZ), Kees Kist (AZ), Hennie van Nee (Heracles), Abe Lenstra (SC Enschede), Béla Bodnár (Sparta) en Gorgi Hristov (NEC).