Real leverde papieren ruim 28 minuten te laat in: 'Deal gaat echt niet meer door'

Real leverde papieren ruim 28 minuten te laat in: 'Deal gaat echt niet meer door'

01-09-2015 10:45
14

Het te laat inleveren van de papieren voor de transfer van David De Gea van Manchester United naar Real Madrid was geen secondenwerk. Volgens Sky Sports werden de benodigde formulieren liefst 28 minuten te laat ingeleverd bij de Spaanse voetbalbond.

De bond heeft bevestigd dat het de papieren niet voor de deadline heeft ontvangen en Marca stelt dat de deal deze zomer hoe dan ook geen doorgang kan vinden. De Gea kan derhalve op z'n vroegst in januari de overstap naar de Madrileense club maken.

Manchester United stelt in ieder geval niet de schuldige te zijn voor het te laat inleveren van de documenten. De club zegt dat alles op tijd in orde was en schuift de schuld naar Real Madrid. Het Spaanse AS meldt dat twijfels bij Keylor Navas over een move van Real Madrid naar Manchester United hebben geleid tot vertraging bij de De Geal-deal.

De twee Europese grootmachten kwamen maandag na maanden van speculaties tot een akkoord over De Gea over een bedrag van zo'n veertig miljoen euro. Dat bleek echter te laat om de transfer nog voor de deadline door te voeren. De FIFA buigt zich dinsdag over de zaak en zal dan bekendmaken of er een uitzondering wordt gemaakt voor De Gea.