Volle druk op Oranje: Mijn toekomst als international hangt niet af van het EK

Volle druk op Oranje: "Mijn toekomst als international hangt niet af van het EK"

02-09-2015 07:23
2

Klaas-Jan Huntelaar is 32 en dus lijkt hij op weg naar zijn laatste eindtoernooi als international. Toch vindt de spits zelf niet dat de rest van zijn interlandcarrière op het spel staat tegen IJsland en Turkije.

"Mijn toekomst als international hangt niet af van het EK", begint Huntelaar tegen Voetbal International. "En ik ga er niet van uit dat we verliezen van IJsland of van Turkije. Ik zie het heel positief in. Wij moeten gewoon de EK-eindronde in Frankrijk halen. Daar gaan we voor, daar zijn we met elkaar op gefocust."

Na het zeer teleurstellende afgelopen jaar zijn zeges op die twee landen echter geen vanzelfsprekendheid meer. "Maar het kan nog gewoon, al zit er meer druk op dan wij ons hadden voorgesteld. Dat beseft iedereen. Maar we gaan het gewoon doen. En als we het niet redden, hebben we het ook niet verdiend."

Volgens de spits moet iedereen, elke speler binnen de ploeg, nu opstaan. "Je kunt wel zeggen of iets erin zit of niet, bijvoorbeeld een winnaarsmentaliteit, maar het gaat om een meetmoment en op basis daarvan kun je conclusies trekken. Je moet het dán doen. Gaat het goed, dan is alles positief. Loopt het mis, dan is alles negatief. Zo is het."