Ik zie geen verbetering bij Ajax, dan borrelt de onvrede op

"Ik zie geen verbetering bij Ajax, dan borrelt de onvrede op"

02-09-2015 19:00
37

De door Johan Cruijff in 2011 ontketende 'fluwelen revolutie' moest Ajax weer terugbrengen aan de Europese top. Vier jaar later zijn er echter voornamelijk vraagtekens rond het beleid van de Amsterdamse club.

Bij Ajax ontbreekt er momenteel een algemeen directeur, liggen de leden van het technisch hart met elkaar overhoop en wordt er met gefronste wenkbrauwen gereageerd op de plotseling aanstelling van Tscheu La Ling. "Het gebrek aan leiding breekt de club op", zegt Keje Molenaar in gesprek met de NOS. "Dit suddert al meer dan een half jaar en staat verdere ontwikkeling in de weg."

"Ze zullen het eens moeten worden over het technisch beleid, want dat is de kern van Ajax", vervolgt Molenaar. "Als daar een groot conflict heerst, moet er keihard worden ingegrepen. Dan moeten er koppen rollen."

"Cruijff is er nooit"
Rob Been junior, die net als Molenaar betrokken was bij de ontketening van de revolutie, denkt dat de problemen binnen Ajax voornamelijk ontstaan door het uitblijven van Europees succes. "En ik zie geen verbetering. Als je een keer niet presteert en je ziet in Europa geen stijgende lijn, borrelt de onvrede op."

Mark Geestman wijst naar Cruijff zelf. "Het probleem is dat Johan Cruijff de baas is. Maar hij is er nooit. Vervolgens is er dus geen baas en is iedereen een beetje de baas."