De Guzman-soap ettert door: Het is fout gegaan door zijn arrogante zaakwaarnemer

De Guzman-soap ettert door: "Het is fout gegaan door zijn arrogante zaakwaarnemer"

02-09-2015 23:16
3

Jonathan de Guzman lijkt in ieder geval tot januari 2016 veroordeeld tot de bank van SSC Napoli. De Nederlandse middenvelder slaagde er deze zomer niet in om een nieuwe club te vinden. Dat is de schuld van zijn 'arrogante' zaakwaarnemer, zo stelt FIFA-makelaar Vincenzo Morabito. 

De Guzman stond eerder deze week op het punt om de overstap te maken naar Premier League-promovendus Bournemouth. Om onduidelijke redenen besloot de voormalig Feyenoorder in extremis af te zien van die move. "De transfer is spaak gelopen door het arrogante gedrag van zijn zaakwaarnemer", vertelt Morabito in gesprek met Radio Marte. "Je ziet dat vaak, zo iemand denkt dat hij bepaalt wat er moet gebeuren, terwijl het altijd om de clubs en de speler moet draaien."

"Er lag tussen Napoli en Bournemouth een akkoord over een huurdeal van één miljoen euro en een optie tot koop van vijf miljoen. Maar uiteindelijk kwam zijn zaakwaarnemer op de proppen met allemaal zogenaamd betere aanbiedingen van Hamburger SV en Olympique Marseille, terwijl daar volgens mij helemaal geen sprake van was."

"Nu heeft Napoli zowel financieel als sportief schade opgelopen, misschien kunnen ze dit op de zaakwaarnemer van De Guzman verhalen", aldus Morabito.