Danny Blind is donderdag voor het eerst eindverantwoordelijk

Probleem van lekke Oranje-defensie onder de loep genomen: Zie ik zelden

Probleem van lekke Oranje-defensie onder de loep genomen: "Zie ik zelden"

03-09-2015 09:59
12

Rinus Israel is van mening dat er niet meedogenloos wordt verdedigd in Nederland. Daarmee sluit hij zich aan bij diverse voetbalkenners. 'IJzeren Rinus' stelt dat het weinig uitmaakt wie tegen IJsland en Turkije in de defensie van Oranje staan.

"Wie er donderdagavond in de verdediging staat tegen IJsland, maakt helemaal niets uit. Er moet gewoon een over-mijn-lijkmentaliteit zijn", aldus Israel in De Telegraaf. "Die instelling zie ik zelden terug in de Nederlandse competitie, als ik cijfers geef voor het klassement Voetballer van het Jaar. Je moet er als een kerel staan, het zit in je bovenkamer."

"Een echte verdediger moet goed in de één-tegen-éénduels zijn en ook goed kunnen koppen. Het systeem dat het Nederlands elftal tijdens het laatste WK in Brazilië speelde met vijf man achterin, waarvan drie in het centrum, zorgde ervoor dat er wat makkelijker werd verdedigd dan met vier achterin. Maar ik vind ook dat het voor verdedigers wat simpeler kan worden gemaakt als er voorin en op het middenveld wat meer druk naar voren wordt gegeven", vervolgt de hoofdpersoon.

"Eerlijk is eerlijk, in onze tijd konden we wat harder en soms gemener ingrijpen, omdat er meer werd toegestaan door scheidsrechters. Nu wordt er sneller gefloten voor een overtreding en krijg je direct geel. En je hebt tegenwoordig tien camera's staan die alles registreren", besluit de persoon in kwestie. "Eén ding is zeker, als ik nu zou spelen, zou ik heel wat vaker langs de kant staan dan in het veld."