Schitterend gebaar Bayern München: club zet zich actief in voor vluchtelingen

Schitterend gebaar Bayern München: club zet zich actief in voor vluchtelingen

03-09-2015 14:44
16

Bayern München gaat zich inzetten voor vluchtelingen uit oorlogsgebieden. De regerend landskampioen van Duitsland maakt donderdag via de website bekend dat er een spreekwoordelijk trainingskamp wordt opgezet voor mensen die zich graag in het land willen vestigen, maar (nog) geen verblijfsvergunning hebben. 

De vluchtelingen kunnen in dat trainingskamp taallessen volgen. Bayern biedt bovendien maaltijden en voetbalkleding aan. 'De kinderen krijgen de kans om bij Bayern op gezette tijden te trainen, krijgen Duitse les, maaltijden en een voetbaluitrusting', onthult de grootmacht in een officieel statement. 'Het beschikbaar gestelde geld zal na overleg met de minister van Beieren verdeeld worden.'

Bayern stelt één miljoen euro beschikbaar voor projecten die hulp aan vluchtelingen ondersteunen. Op 12 september zal er bovendien een benefietduel worden gespeeld tegen FC Augsburg. Niet alleen zal er een Duits kind mee het veld oplopen, ook krijgen alle 22 spelers een vluchteling aan de zijde. 'We willen daarmee een signaal afgeven', zo valt er te lezen. 

'Bayern ziet het als zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om gevluchte mensen, noodlijdende kinderen, vrouwen en mannen te helpen, hen te ondersteunen en in Duitsland te begeleiden', vult algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge aan.