Roep om Ajax-talenten in Oranje: Een groot talent voor in de verdediging

Roep om Ajax-talenten in Oranje: "Een groot talent voor in de verdediging"

04-09-2015 10:48
31

Kenny Tete en Jaïro Riedewald moeten een kans krijgen in de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Turkije. Dat stelt Willem Vissers.

De chef sport van de Volkskrant pleit voor maatregelen in de basiself van Oranje. "De bondscoach zal Virgil van Dijk wel opstellen, maar ik zou beginnen met Tete en Riedewald. Ik heb de afgelopen wedstrijden van Ajax gezien. Hoewel Ajax niet altijd goed speelde, behoorden zij toch telkens tot de betere."

"Van Dijk is ook door Louis van Gaal vaak bekeken, maar die vonden ze voetballend niet goed genoeg. Bruma vind ik ook niet zo bijzonder. Internationaal komt dat tekort. Hij doet een beetje onnozele dingen."

"Ik zou dus Tete opstellen in plaats van Van der Wiel, die zei dat hij geen ritme nodig had. Bij Van der Wiel gaat het sinds het WK in Zuid-Afrika een stuk minder met zijn carrière. Het is een sierlijke speler, maar geen meedogenloze verdediger", vervolgt Vissers. "Riedewald is een groot talent voor in de verdediging. Die zou ik ook laten starten."