Kuyt geeft Blind aanwijzing: Een feit dat spelers en fans tegen hem opkijken

Kuyt geeft Blind aanwijzing: "Een feit dat spelers en fans tegen hem opkijken"

05-09-2015 11:05
8

Dirk Kuyt denkt dat bondscoach Danny Blind er verstandig aan doet om Robin van Persie aanstaande zondag op te stellen tijdens het cruciale EK-kwalificatieduel met Turkije. Dat vertelt de Feyenoord-aanvaller zaterdag in De Telegraaf. 

"Het is een feit dat de spelers en fans in Turkije heel erg tegen Robin opkijken. Iedereen heeft de beelden van zijn presentatie meegekregen. Hij werd net als Wesley Sneijder en ik destijds als held onthaald", legt de aanvaller uit aan de ochtendkrant. Kuyt speelde een aantal seizoenen voor Fenerbahçe, sinds deze zomer ook de club van Van Persie. In het verloren duel met IJsland bleef Van Persie negentig minuten op de bank. 

In kwalificatiepoule A staat Turkije na zeven gespeelde duels één punt achter op nummer drie Nederland. Voor beide landen zijn de belangen aanstaande zondag gigantisch. Kuyt vraagt zich af of de Turken daarmee kunnen dealen. "Met die druk weten de spelers maar moeilijk om te gaan. Maar ook voor Nederland zijn de belangen ongelooflijk groot", besluit hij.