'Blind selecteert vijf spelers die worden weggespeeld door PSV, dat is gek'

'Blind selecteert vijf spelers die worden weggespeeld door PSV, dat is gek'

05-10-2015 07:41
29

Hoewel Ajax zondag grotendeels werd weggespeeld door PSV, zijn de Amsterdammers hofleverancier van Oranje. Het vizier van bondscoach Danny Blind staat in ieder geval voldoende op Ajax gericht.

Dat concludeerden de gasten van NOS Studio Voetbal. Anwar El Ghazi, Jaïro Riedewald, Kenny Tete, Jasper Cillessen en Riechedly Bazoer zijn er de komende anderhalve week namens Ajax bij. "Blind selecteert vijf spelers die worden weggespeeld door PSV, dat is natuurlijk wel een beetje gek", aldus AD-journalist Sjoerd Mossou.

Co Adriaanse haalt vooral de vervanger van de weggevallen Davy Klaassen aan. "Jorrit Hendrix had gekund in plaats van Bazoer. Hij speelt ook al een behoorlijke periode in het eerste van PSV", aldus de oud-trainer, die bijval kreeg van Mossou. "Hendrix was tegen Ajax een van de beste spelers op het veld. Zo gek was die keuze niet geweest."

Presentator Tom Egbers meldde vervolgens nog dat Blind amper contact heeft met Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst over de kandidaten bij respectievelijk PSV en Feyenoord voor Oranje. "Blind heeft Cocu de afgelopen periode drie keer gebeld, maar er werd nooit opgenomen en teruggebeld."