'Ik wilde basisspeler worden bij Ajax, maar nu sta ik in het Nederlands elftal'

'Ik wilde basisspeler worden bij Ajax, maar nu sta ik in het Nederlands elftal'

08-10-2015 23:02
8

De loopbaan van Kenny Tete zit in een stroomversnelling. Hij is zaterdagavond basisspeler bij Oranje in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kazachstan, terwijl de rechtsback een paar maanden terug nog hoopte op een plek in de Ajax-basis.

Tete weet inmiddels dat hij in de basis begint tegen Kazachstan. "Ik heb met de bondscoach (Danny Blind, red.) gesproken en hij heeft beloofd dat ik ga spelen", weet de verdediger, die naar eigen zeggen redelijk gespannen is, in gesprek met FOX Sports. "Elk voordeel heeft zijn nadeel. Ik moet niet teveel nadenken. Dan komt het allemaal goed."

Genieten, dat wordt volgens Tete belangrijk. "Ja, dat denk ik wel. Genieten, plezier en resultaat halen. Gewoon je ding doen en met jezelf bezig zijn. Ja, een dag daarvoor ben ik jarig, dus een mooier cadeau is er niet."

"Het was mijn doel om basisspeler te worden bij Ajax. Nu, een paar maanden later, sta ik bij het Nederlands elftal. Het kan snel gaan, zo zie je maar weer", vervolgt hij. "Ik heb het hier vaak over met mijn moeder. Dat het allemaal heel snel gaat. Van de een op de andere dag kent iedereen je. Het is een fantastisch seizoen."