Bazoer steekt stokje voor 'haasje' van PSV'er: Dit is ook niet verkeerd hoor

Bazoer steekt stokje voor 'haasje' van PSV'er: "Dit is ook niet verkeerd hoor"

09-10-2015 07:44
12

Voor Jorrit Hendrix was er na het afhaken van Ajacied Davy Klaassen nog geen plaats bij Oranje. Bondscoach Danny Blind koos voor Riechedly Bazoer, ook van Ajax. Als het aan de PSV'er ligt, krijgt hij in ieder geval binnen twee jaar een uitnodiging op de mat. "Ik hoop het wel."

De middenvelder vermaakt zich deze dagen bij Jong Oranje, waar hij zich moet voorbereiden op het EK-kwalificatieduel van zondag met Slowakije. Daar focust Hendrix zich op, al ontvangt hij in de toekomst graag nog eens een haasje. Zo'n aandenken krijgen alle Oranje-debutanten. "Misschien komt het Nederlands elftal ooit nog een keer. Nu zit ik hier en dat is ook niet verkeerd hoor", zegt Hendrix tegen de NOS.

Jong Oranje is de kwalificatiereeks met zeges op Cyprus (4-0) en Turkije (1-0) uitstekend begonnen en de positieve gevolgen daarvan zijn te merken. "De sfeer is inderdaad goed. Hopelijk komt er zondag nog een derde overwinning bij", zegt de middenvelder. De Slowaken zaten Jong Oranje een jaar geleden dwars voor plaatsing in strijd om een ticket voor het EK in Tsjechië. Nu lijkt de ploeg, onder bondscoach Fred Grim, een stuk beter te draaien. Volgens Hendrix heeft dat niet met kwaliteit van de selectie of coach te maken. "Wel met teambeleving. Want dat was vorig jaar een stuk minder."