Groep F: IJzersterk Bayern gaat verrassend ten onder tegen effectief Arsenal

20-10-2015 22:35
25

Arsenal heeft in de derde speelronde van de Champions League een belangrijke overwinning geboekt op Bayern München (2-0). De Londenaren dankten invaller Olivier Giroud, Mesut Özil én een blunderende Manuel Neuer.

Na twee verrassende nederlagen tegen Dinamo Zagreb en Olympiakos volstond voor Arsenal dinsdagavond alleen een overwinning om nog uitzicht te houden op de knock-outfase van het miljoenenbal. Beide ploegen maakten er een heerlijk duel van in het Emirates Stadium. Het was Bayern, dat zonder Franck Ribéry en Arjen Robben aantrad, dat in de eerste helft de bovenliggende partij was, maar de grootste kansen waren voor Arsenal.

Met name Theo Walcott dacht Manuel Neuer van dichtbij te verschalken, maar de doelman voorkwam op katachtige wijze een Londense treffer. Namens de Duitsers, die Arsenal bij tijd en wijle van het kastje naar de muur stuurden, waren Robert Lewandowski en Thomas Müller de meest dreigende spelers. Ook na rust was het Bayern dat de lakens uitdeelden, maar een kwartier voor tijd kwam Arsenal uit het niets op voorsprong.

Bij een vrije trap tastte Neuer volledig mis, waarna Giroud met het hoofd kon profiteren. Nadat Lewandowski in de slotminuut een reuzenkans om zeep hielp, besliste Mesut Özil het duel aan de andere kant op aangeven van Hector Bellerin (2-0). The Gunners staan nu derde in de groep met evenveel punten als Dinamo Zagreb, namelijk drie. Olympiakos, dat vanavond met 0-1 won in Kroatië, heeft net als Bayern zes punten.