AZ-naam valt in Amsterdam: Ik weet niet of dat gaat werken bij Ajax

AZ-naam valt in Amsterdam: "Ik weet niet of dat gaat werken bij Ajax"

24-11-2015 12:48
6

Mocht Frank de Boer na dit seizoen afscheid nemen van Ajax, dan zou John van den Brom (AZ) kandidaat zijn om in zijn voetsporen te treden. Telegraaf-journalist Valentijn Driessen vraagt zich ernstig af of Van den Brom en Ajax een goede match zouden zijn. 

"Als het even niet loopt, dan gooit Van den Brom het hele elftal en de tactiek om. Ik weet niet of dat gaat werken bij Ajax", stelde Driessen tijdens voetbalpraatprogramma Natafelen met Kees. Zijn krant legde zaterdag de link tussen de oefenmeester van AZ en de club uit Amsterdam. "Die is snel gelegd, omdat Van den Brom daar in de opleiding heeft gewerkt én daar gespeeld heeft."

Van den Brom zette onlangs zijn handtekening onder een contract dat hem tot medio 2017 in Alkmaar houdt. Driessen weet waarom de onderhandelingen met AZ langer duurden dan in eerste instantie verwacht werd. Van den Brom wilde een aantal clausules in zijn contract. "Eén van die voorwaarden ging over voor hoeveel geld AZ hem laat gaan wanneer er een andere club voor hem komt", aldus Driessen.