Feyenoord polst Fer en wil PSV te slim af zijn door snel te handelen

Feyenoord polst Fer en wil PSV te slim af zijn door snel te handelen

27-11-2015 07:00
8

Feyenoord wil doorpakken als het gaat om Leroy Fer. Hij is volgens het Algemeen Dagblad officieel gepolst door de Rotterdammers. Bij Feyenoord wordt Fer gezien als mogelijke vervanger van Tonny Vilhena. PSV denkt volgens het dagblad ook serieus na over een deal met Fer.

Fer speelde in het verleden ook al eens bij Feyenoord, waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Toen bekend werd dat hij zou verkassen, werd Fer na een oefenduel belaagd en lag er een rouwkaart in zijn brievenbus. De middenvelder kreeg daarom ook de bijnaam 'Ferrader'. Inmiddels is Fer speler van Queens Park Rangers, dat vorig seizoen uit de Premier League degradeerde.

Feyenoord denkt dat Fer de club verder kan helpen met een al dan niet tijdelijke terugkeer. Bij de Rotterdammers lopen momenteel Karim El Ahmadi, Simon Gustafson en Marko Vejinovic op het middenveld. Vilhena zit nog op de bank, maar gaat vertrekken, omdat hij zijn contract niet wil verlengen. Feyenoord wil overgaan tot een verkoop, maar Vilhena vertrekt alleen als de juiste club komt. Anders dient hij zijn contract uit en lijkt Fer ook onhaalbaar, stelt de krant.

Sowieso zal Feyenoord de transfersom die het voor Vilhena kan opstrijken moeten opmaken aan Fer, die een vorstelijk jaarsalaris krijgt bij QPR. Zaakwaarnemer Rob Jansen: "Ik heb het met Leroy gehad over Feyenoord en de interesse, maar we zijn afhankelijk van wat QPR wil. De stap naar Nederland is niet makkelijk. Het kan wel natuurlijk, maar zeer waarschijnlijk is het niet."