'Ontroerde De Haan hakt knoop door en maakt seizoen af in Friesland'

'Ontroerde De Haan hakt knoop door en maakt seizoen af in Friesland'

30-11-2015 20:50
19

Foppe de Haan maakt het seizoen af bij sc Heerenveen. De 72-jarige oefenmeester was in eerste instantie als interim-coach aangesteld in Friesland, maar heeft zich inmiddels bedacht.

Dat meldt Johan Derksen, oud-hoofdredacteur van Voetbal International, maandagavond in het televisieprogramma Voetbal Inside. Ook FeanOnline.nl bevestigt dat De Haan in het zadel blijft bij de Friese club. De oefenmeester is bezig aan zijn derde termijn bij de Friese club en liet onlangs al weten het uitstekend naar zijn zin te hebben.

Onder leiding van De Haan is Heerenveen opgerukt naar de elfde plaats in de Eredivisie. Vier van de zes officiële wedstrijden werden door de Friezen winnend afgesloten. Afgelopen weekend, nadat Heerenveen het thuisduel met Roda JC Kerkrade met 3-0 had gewonnen, kon een emotionele De Haan zijn tranen van geluk niet bedwingen.

In de wandelgangen werden ook de namen van Gertjan Verbeek (VfL Bochum) en Alex Pastoor (Sparta Rottedam) genoemd als mogelijke kandidaat voor het hoofdtrainerschap bij Heerenveen.