Koeman dreigt: Als ze zich misdragen om een transfer te forceren...

Koeman dreigt: "Als ze zich misdragen om een transfer te forceren..."

07-01-2016 22:05
5

Ronald Koeman heeft donderdagavond een dwingend signaal afgegeven aan de spelers van Southampton. Wie een vertrek wil forceren in januari, wordt verbannen.

Koeman laat niet met zich sollen en vaardigt in gesprek met de BBC een officiële waarschuwing uit. "Als mijn spelers denken dat ze zich kunnen misdragen om een transfer te forceren, dan hebben ze het mis. Ik stuur ze rechtstreeks naar de tribune", aldus Koeman op strenge toon.

De Southampton-manager doelt impliciet op Sadio Mané en Victor Wanyama. Mané (23) kwam afgelopen weekend te laat voor de wedstrijdbespreking, terwijl hij opzichtig flirt met een toptransfer naar Manchester United. In de tussentijd heeft Tottenham Hotspur het gemunt op Wanyama. De 24-jarige middenvelder pakte rood in de competitiewedstrijd tegen Norwich City (0-1 verlies).

Koeman voegt eraan toe dat hij op dit moment niet twijfelt aan de commitment van de twee spelers. "Het is makkelijk om te zeggen dat ze fouten maken, omdat ze weg willen. Té makkelijk. Zo is het niet. Maar ze moeten zich wel realiseren dat Southampton op dit moment iedereen nodig heeft."