VP's Elftal van de Week: Flitsend AZ levert trio, ook Mexicaans PSV-duo present

VP's Elftal van de Week: Flitsend AZ levert trio, ook Mexicaans PSV-duo present

25-01-2016 10:00
9

AZ-Feyenoord was dé wedstrijd van speelronde negentien in de Eredivisie. Drie spelers van Alkmaarders maken deel uit van VP's Elftal van de Week. Opvallend genoeg ook een Feyenoorder... Verder zijn Ajax en PSV vertegenwoordigd met beide twee namen. 

Kenneth Vermeer (Feyenoord)
Feyenoord incasseerde in Alkmaar liefst vier tegendoelpunten en dankzij het dappere optreden van Vermeer bleef het daarbij. Zonder zijn reddingen had AZ er ook zeven of acht kunnen maken. 

Mitchell Dijks (Ajax)
Defensief laat Dijks nog weleens een steekje vallen, maar op de helft van de tegenstander toont hij dit seizoen regelmatig zijn waarde. Was tegen Vitesse belangrijk door op links door te zetten, de bal voor te slingeren en zo de 1-0 van Riechedly Bazoer in te leiden. Daar was nog wel wat hulp van Eloy Room voor nodig. 

Héctor Moreno (PSV)
De Mexicaanse verdediger van PSV begint trekjes te vertonen van een heuse goaltjesdief. Moreno kopte tegen FC Twente tweemaal raak en wist daarmee hoogstpersoonlijk een achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Vorige week ook al belangrijk in De Kuip met een doelpunt. 

Kenneth Otigba (sc Heerenveen)
SC Heerenveen bakte er in de eerste helft van het thuisduel met Willem II werkelijk niets van. Foppe de Haan greep in de rust in en bracht onder meer Kenneth Otigba in het veld. Dat had de Friese coach goed gezien. Otigba gooide de beuk erin en zette Heerenveen op voorsprong met een prima kopbal. 

Andrés Guardado (PSV) 
De regisseur van PSV was zondagmiddag van doorslaggevende waarde. Guardado tekende voor liefst drie assists. Tweemaal legde de linkspoot de bal panklaar op het hoofd van landgenoot Moreno, bij de derde treffer zette hij Luciano Narsingh vrij voor de keeper. Pure klasse. 

Bart Ramselaar (FC Utrecht)
Ramselaar lijkt elke week beter te worden. In het thuisduel met PEC Zwolle (1-0 winst) was de FC Utrecht-middenvelder de grote uitblinker. Het is geen hele gewaagde voorspelling om te zeggen dat Ramselaar binnen twee jaar bij een topclub speelt. 

Markus Henriksen (AZ) 
AZ denderde zondagmiddag over Feyenoord heen en dat was voor een groot deel te danken aan Henriksen. De Noorse middenvelder bleef maar rennen en strooide bovendien met prima passes. De 1-1 van de voet van de international mocht er ook zijn. 

Riechedly Bazoer (Ajax) 
Aanbiedingen uit Italië, oerwoudgeluiden in Den Haag. Er was de afgelopen twee weken van alles te doen rond Ajax-talent Bazoer. Je zou bijna vergeten dat de international vooral heel erg goed kan voetballen. Tegen Vitesse maakte hij de winnende treffer en blonk hij uit op het middenveld. 

Vincent Janssen (AZ)
Sportieve wraak, noemde Janssen zijn hattrick tegen Feyenoord. De aanvaller moest in 2013 vertrekken uit Rotterdam en velde tweeënhalf jaar later het vonnis over zijn oude club. Vooral de tweede treffer van Janssen was van grote schoonheid. 

Mike Havenaar (ADO Den Haag)
Haast geruisloos heeft ADO-spits Havenaar er dit seizoen al tien gemaakt. De boomlange Japanner bezorgde zijn club zondag hoogstpersoonlijk drie punten door twee keer te scoren tegen SC Cambuur. 

Alireza Jahanbakhsh (AZ)
Jahanbakhsh liet zondag eindelijk weer eens zien wat hij in huis heeft. De Iraanse aanvaller is fit en had het tegen Feyenoord - net als eigenlijk al zijn teamgenoten - op de heupen. Miquel Nelom wist niet waar hij het zoeken moest. 

https://gyazo.com/c3c0fd2b482af3bb51188127dedb5112