'Tweede keus' van Cambuur vol bravoure: Dan schiet ik 'm nog in de kruising

'Tweede keus' van Cambuur vol bravoure: "Dan schiet ik 'm nog in de kruising"

02-02-2016 11:32
9

Kevin van Veen is de komende maanden de spits van SC Cambuur. De aavaller rondde maandag zijn overstap van Scunthorpe United naar Leeuwarden af. Van Veen was overigens niet de eerste keus voor Cambuur. De club hoopt eigenlijk Mike van Duinen binnen te hengelen. 

Vrijdagavond reisde een delegatie af naar Duitsland om te praten met Van Duinen. "Het was een fantastisch gesprek met Mike, maar we kwamen er snel achter dat het financieel onhaalbaar was", vertelt Henk de Jong dinsdag aan de Leeuwarder Courant. Van Duinen verkaste uiteindelijk van Fortuna Düsseldorf naar Roda JC. 

Van Veen, de tweede optie, werd het dus wél. De voormalig speler van FC Oss heeft zin in zijn Eredivisie-avontuur. Het zal wennen zijn, in vergelijking met zijn afgelopen jaar in de League One. "Hier ligt het tempo lager, maar is het wel weer technischer. In Engeland gaat het om meer power en kracht. Daar zijn het bijna allemaal spitsen van 95 kilo."

Zelf weegt hij inmiddels 90 kilo. "Ik ben in Engeland elf kilo aangekomen. Het is vooral spiermassa, maar ik ben nog steeds een flexibele speler hoor." De Cambuur-fans kunnen het nodige van hem verwachten. "Als ik een kans krijg, maak ik hem. Als ik slecht speel, kan ik toch nog een bal in de kruising schieten."