'Veltman heeft een heel stuk van Elia in zijn mond, hij heeft hem opgevreten'

'Veltman heeft een heel stuk van Elia in zijn mond, hij heeft hem opgevreten'

07-02-2016 15:36
20

Frank de Boer kon zondag voor het eerst in 2016 concluderen dat Ajax het thuispubliek in de Arena had vermaakt. De Amsterdammers bestreden Feyenoord met veel passie en strijd.

Het inspiratieloze voetbal van Ajax werd in de Klassieker ingeruild voor spektakel. "Voetbal moet allereerst uit je hart komen, daar begint alles mee", zegt De Boer tegen FOX Sports na de 2-1 zege op Feyenoord. "Dat was ook mijn insteek deze week. Als je dat doet, kan je nooit slecht spelen en geeft de kwaliteit uiteindelijk de doorslag."

"Wij hebben meestal meer kwaliteit dan de tegenstander. Een wedstrijd tegen Feyenoord is mooi, maar dit moet je elke week kunnen opbrengen", vervolgt De Boer, die de felle Joël Veltman een groot compliment maakt. "Volgens mij heeft Veltman een heel stuk van Elia in zijn mond, want die heeft hij helemaal opgegeten. Een Klassieker hoort heet te zijn, vind ik."

De Ajax-trainer had desalniettemin wel een puntje van kritiek. Ajax verzuimde om de wedstrijd eerder te killen, vindt De Boer. "We hadden uit kunnen lopen naar 3-1 en 4-1. Dat gebeurde niet en dat is jammer, want dan had je de spanning van de wedstrijd af kunnen halen. We hebben dit seizoen ook een paar keer in de slotfase aan het kortste eind getrokken en daar denk je dan aan."