De Jong trekt conclusies en neemt per direct afscheid bij Cambuur

De Jong trekt conclusies en neemt per direct afscheid bij Cambuur

09-02-2016 12:10
48

Henk de Jong is opgestapt als hoofdtrainer van SC Cambuur. De oefenmeester vindt zichzelf niet de juiste persoon om de Leeuwarder club in de beslissende fase van het seizoen te leiden. Hij heeft zijn taken per direct neergelegd.

Dat meldt Cambuur dinsdagmiddag via de officiële kanalen. Cambuur is verwikkeld in een zware strijd tegen degradatie en De Jong acht zichzelf niet geschikt om aan te blijven als hoofdtrainer. "Ondanks de steun die ik nog steeds voel van de club, bestuur, directie en supporters heb ik het gevoel dat er iets moet veranderen en dat dit het juiste moment is om op te stappen", licht hij toe. "Met pijn in het hart neem ik afscheid, maar dit is wel het beste voor Cambuur. Iedereen bij deze fantastische club wens ik het allerbeste."

Het vertrek van De Jong komt volgens de Cambuur-directie als een verrassing. "Maar we kunnen niks anders dan dit respecteren", reageert algemeen directeur Ard de Graaf. "Henk heeft een fantastische staat van dienst bij deze club en de stappen die we de afgelopen jaren hebben kunnen zetten zijn ook voor een groot gedeelte aan hem te danken. De deur bij SC Cambuur zal dan ook altijd open staan en we wensen hem alle goeds voor de toekomst. We gaan een passend moment zoeken waarop Henk afscheid kan nemen van de supporters en andersom. "

De taken van De Jong worden voorlopig overgenomen door assistenten Sipke Hulshoff, Jan Bruin en Arne Slot. De vertrokken trainer was sinds maart 2013 trainer van Cambuur, dat onder zijn leiding naar de Eredivisie promoveerde. Hij verbrak vorig seizoen het puntenrecord van de Leeuwarder club in de Eredivisie, maar kon die lijn niet doortrekken. Alle vijf wedstrijden na de winterstop gingen verloren, waardoor hekkensluiter De Graafschap tot op één punt is genaderd.