Kort zitten tegenover Elia. Als hij draait en je opzoekt, wordt het moeilijk

"Kort zitten tegenover Elia. Als hij draait en je opzoekt, wordt het moeilijk"

09-02-2016 15:35
4

De nieuwe rol als rechtsback is even wennen voor Joël Veltman. Na het laatste fluitsignaal in de Klassieker van afgelopen zondag ging de verdediger gestrekt op het gras van de Arena.

"Het had ook wel een beetje met vermoeidheid te maken", geeft Veltman, tegen Feyenoord één van de uitblinkers, toe aan Ajax Life. "Ik moest nog even een tandje bijschakelen toen ik in het laatste kwartier op Elia kwam te staan, ook al was ik wel kapot. Je moet kort zitten tegenover Elia. Als hij draait en je opzoekt, wordt het moeilijk."

Het was de derde keer dat Veltman rechtsback stond. "Ik moet constant doordekken, veel meters maken. Het is niet eens zozeer dat ik meer moet nadenken, ik moet vooral meer doen. Meer meters maken dus vooral. Naar binnen knijpen en doordekken als er een opening komt. Dat voel je wel, ja. Ik lag na afloop even op de grond. Opluchting, blijdschap en ja, ik was ook wel vermoeid."

Veltman hoopt dat de 2-1 zege in de Klassieker voor nieuwe elan kan zorgen in de titelrace. "Er was meer bepaald als we niet hadden gewonnen. Dan was het gat met PSV groter geworden en de onvrede onder de fans toegenomen. Dit voelt als een opluchting en ik hoop dat de zege ons naar boven helpt, qua spel. De volgende stap wordt het verbeteren van ons spel. Dit geeft goede moed."